Domů > Webináře > APIV A: Komunikace rodina–škola; specifika komunikace s rodiči žáků s SVP
Webinář

APIV A: Komunikace rodina–škola; specifika komunikace s rodiči žáků s SVP

Vysílali jsme 25. 9. 2019 16:00–19:00
Lektoři
Mgr. Jana Mrázková, Mgr. Hana Grohmanová, Mgr. Ivana Uhrová
Záznam webináře
3895x
Pokud si přejete získat nárok na potvrzení za zhlédnutí tohoto webináře, musíte se nejprve přihlásit ke svému účtu, nebo si účet nejprve založit.

Anotace

Jak docílit efektivní komunikace mezi školou a rodinou? Jaké formy k tomu lze použít a jakých zásad se držet?

Středa 25. 9. 2019, 16:00
Komunikace rodina–škola; specifika komunikace s rodiči žáků s SVP

Jak docílit efektivní komunikace mezi školou a rodinou? Jaké formy k tomu lze použít a jakých zásad se držet?

Anotace setkání:

V rámci webináře Vás zkušené lektorky provedou specifiky komunikace na půdě školy s ohledem na vzdělávací stupeň (MŠ, ZŠ, SŠ, VOŠ) a poukáží na specifika komunikace s rodiči žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Zaměří se na komunikaci mezi rodinou a školou i na dopady této komunikace na její aktéry. Nebudou chybět příklady z praxe.

Pokud Vás téma zaujalo, vstupte do webináře se svými dotazy živě dne 25. 9. od 16 hodin. Své dotazy můžete zasílat i předem na adresu: Michaela.Vencova@praha1.cz.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno pedagogickým pracovníkům, rodičům a všem, kteří mají o téma zájem.

Setkání je ZDARMA.
Lektorky:

Mgr. Jana Mrázková – působí jako školní speciální pedagožka na pražské základní škole, zároveň je metodičkou pracovníků školních poradenských pracovišť pod Pedagogicko-psychologickou poradnou Středočeského kraje. Výzkumně se zabývá tématem inkluzivního vzdělávání, v této oblasti působí jako lektorka a publikuje. Na Pedagogické fakultě UK se podílí na kurzu ČŽV pro školní speciální pedagogy a psychology.

Mgr. Hana Grohmanová – psycholožka a speciální pedagožka. Pracuje v Pedagogicko-psychologické poradně Středočeského kraje, kde je také metodičkou školních psychologů a speciálních pedagogů. Je školní psycholožkou na osmiletém gymnáziu, kde se věnuje i výuce.

Mgr. Ivana Uhrová (dříve Petržílková) – působí jako speciální pedagožka v Pedagogicko-psychologické poradně Středočeského kraje (v současné době na mateřské dovolené). V minulosti působila v projektech na podporu inkluze a pod vedením Nové školy podporovala rozvoj školních klubů a vzdělávání sociálně či kulturně znevýhodněných žáků v základních školách. Má také zkušenosti se vzděláváním dětí v mateřské škole.


Užitečné odkazy:
Potvrzení o účasti

Podmínkou získání potvrzení o účasti na webináři je přihlášení k vašemu účtu na Metodickém portálu RVP.CZ před vstupem do živého vysílání a účast na webináři v délce alespoň 45 minut. Pokud nemáte účet, zaregistrovat se můžete zde. Při splnění těchto podmínek bude po skončení webináře potvrzení o účasti dostupné ke stažení na stránce konkrétního webináře. Potvrzení je možné si stáhnout i zpětně, avšak nejdříve u webinářů, které probíhaly od května 2021. Za zhlédnutí záznamu webináře se potvrzení o účasti nevystavuje. Namísto něj je možné získat Potvrzení o zhlédnutí záznamu webináře. Pro získání pozvrzení o zhlédnutí záznamu je nutné být přihlášen/a k uživatelskému účtu na RVP.CZ a přehrát si celý záznam (není nutné záznam vidět celý najednou, systém ukládá informaci o poslední přehrávané části a umožní vám navázat ve sledování, kde jste přestali).

Licence

Webinář je publikován pod licencí Creative Commons BY-SA 4.0.

Hodnocení od uživatelů

Zora Houdová
06. 06. 2023, 16:19
5 z 5
Webinář byl přínosný, poučný, děkuji za užitečné rady.
5 z 5

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.