Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se

Potraviny a lidé

Lektor Ing. Lenka Skoupá
Vysílali jsme24. 2. 2016 20:00–21:00
Řešíte s žáky jak získáváme potraviny, otázky kolem potravinové soběstačnosti nebo výběru vhodných potravin? Zajímá vás, jak si vyrobit ve škole s žáky nějakou potravinu? Chcete vědět, jaké jsou globální dopady výroby potravi nebo jak podpořit šetrné zemědělství? Zúčastněte se online setkání s naší osvědčenou lektorkou Ing. Lenkou Skoupou.

Řešíte s žáky jak získáváme potraviny, otázky kolem potravinové soběstačnosti nebo výběru vhodných potravin? Zajímá vás, jak si vyrobit ve škole s žáky nějakou potravinu? Zúčastněte se online setkání s naší osvědčenou lektorkou Ing. Lenkou Skoupou.

Cíle setkání:

  • Potraviny a lidé – spotřeba potravin v kontextu
  • Jaké jsou globální dopady výroby potravin
  • Co si hlídat v potravinách 
  • Jak podpořit šetrné zemědělství
Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno učitelům prvního i druhého stupně základních škol, učitelům mateřských škol, učitelům ze školních družin, vedoucím volnočasových aktivit.
Setkání je ZDARMA.

Program:

  • Historie a současnost stravovacích návyků člověka
  • Dopady současného zemědělství – půda, voda, biodiverzita, ochrana zvířat
  • Co bychom si měli hlídat v potravinách
  • Plýtvání potravinami
  • Naše možnosti – podpora bio, komunitou podporované zemědělství, možnost částečného vlastního zásobování
  • Co si zkusit něco vypěstovat nebo vyrobit?
  • Dotazy účastníků online setkání
Lektorka:

Ing. Lenka Skoupá


Užitečné odkazy: